Efteling De Magische Klok: Ontdek de Betovering van deze Attractie
Welkom in de betoverende wereld van Efteling De Magische Klok, een van de oudste attracties van het park. Deze klokkentoren vertelt een verhaal vol avontuur en sprookjes, met bewegende figuren die elk kwartier in actie komen. Ontworpen door de legendarische Anton Pieck, biedt de klok een unieke blik op de geschiedenis van de Efteling. Een must-see voor iedere bezoeker, deze attractie verbindt verleden met heden. Ontdek de magie en sfeer die Efteling De Magische Klok te bieden heeft!
Kortingen op tickets en overnachtingen in de Efteling
Check regelmatig de website op kortingen. Ontdek ze hier.
Efteling De Magische Klok: Een Geschiedenisvolle Attractie
De Geschiedenis van De Magische Klok
De Magische Klok is een van de oudste en meest iconische attracties in de Efteling. Deze klok was de eerste attractie van de Efteling met een klok waar ieder kwartier een actie plaatsvindt, een soort slaguurwerk.
De ronde klokkentoren van De Magische Klok staat in de zuidoosthoek van het Herautenplein. Van de toren af loopt in twee richtingen een kasteelmuur met kantelen: in noordelijke richting tot aan de Prinsenpoort en daarna nog een stukje door, en in westelijke richting tot aan een kleiner torentje. Klimop tiert welig op de muren.
De klokkentoren zelf is door zijn geringe hoogte plomp te noemen. Midden op de ronde stenen muur zit het grote vierkante houten uurwerk met gouden wijzers, witte Romeinse cijfers en decoratieve bloemmotieven tegen een Piecksblauwe achtergrond. Vlak daarboven springt de toren iets naar achter en is er daardoor ruimte voor acht kleine ridderbeeldjes, die ieder kwartier met veel geratel rondom de toren rijden.
De Uitbeelding en Vertelling
De uitbeelding bestaat uit een werkende klok en bewegende figuren die om het kwartier in actie komen. Binnen het kwartier wordt tweemaal het sprookje van De Magische Klok gebracht, ingesproken door Peter Reijnders. Voorheen werd het complete verhaal continu afgespeeld, ook wanneer de herauten bliezen en de klok ging luiden. In 1995 werd een deel uit het oorspronkelijke verhaal geknipt, zodat het verhaal nu tweemaal per kwartier te horen is, zonder onderbroken te worden door de klok.
Langs de muren staan zes blonde herautfiguren, drie aan iedere zijde van de klokkentoren. Ze dragen zwarte schoenen, een rode maillot, een zwart-goud gestreepte rok met een riem om. Op hun hoofd een zwart hoedje met een grote rode veer. Ze staan met een trompet in de hand en de andere hand in hun zij.
De Verbinding met Anton Pieck
De Magische Klok is onderdeel van de bredere themawereld van de Efteling, die sterk is beïnvloed door het werk van Anton Pieck. Pieck ontwierp van 1952 tot 1975 niet alleen een reeks sprookjes in het Sprookjesbos, maar ook vele gebouwen, wegwijzers, souvenirs én decoraties. In totaal maakte hij voor de Efteling wel 1500 ontwerptekeningen.
Het ontwerp van De Magische Klok past perfect in de romantische en sprookjesachtige wereld die Pieck en Peter Reijnders samen creëerden. De vierkante houten uurwerk met gouden wijzers en witte Romeinse cijfers tegen een Piecksblauwe achtergrond is een typerend voorbeeld hiervan.
Nu en in de Toekomst
Net zoals andere delen van de Efteling, blijft De Magische Klok onderhouden en aanpassen om bezoekers een moderne en toch nostalgische ervaring te bieden. De attractie is eenMust-see voor iedereen die de Efteling bezoekt.
Als onderdeel van de bredere geschiedenis en cultuur van de Efteling, biedt De Magische Klok een unieke blik in het verleden, terwijl het tegelijkertijd deel uitmaakt van de levendige en actuele ervaring van het park.
<< vorige pagina: Efteling De Kleine Zeemeermin
volgende pagina: Efteling De Gouden Kroon >>